Feria de la movilidad sostenible. Moute B. Palma de Mallorca. Septiembre 2009

Ir abajo

Feria de la movilidad sostenible. Moute B. Palma de Mallorca. Septiembre 2009

Mensaje  buscatore el Lun Ago 31, 2009 4:51 pm


Fira de la mobilitat sostenible. Setembre '09
Aquests darrers anys, a tot el món, ha anat assolint protagonisme la creixent preocupació pels efectes que provoca l’emissió incontrolada de gasos contaminants i d’efecte hivernacle sobre el nostre clima i entorn. Aquests efectes ja visibles, units a la tasca de conscienciació i educació mediambiental de les noves generacions, han donat lloc a una major exigència dels ciutadans perquè els governants es prenguin seriosament el problema i apostin per un desenvolupament econòmic més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Les Illes Balears no són alienes als problemes que provoca la creixent contaminació de l’entorn. L’increment del nostre nivell de vida arran del ràpid creixement econòmic experimentat i l’aposta gairebé exclusiva pel transport privat per carretera han situat la nostra comunitat com a la regió europea amb més cotxes per habitant i territori, és a dir, que quasi ningú a la resta d’Europa compta amb tants de vehicles circulant en un espai tan petit. La conseqüència de tot plegat són més emissions de gasos contaminants, més carreteres consumint territori, una circulació més caòtica i, en definitiva, tota una sèrie de costos per a la societat i el medi ambient.

El Govern de les Illes Balears i la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori han fet una aposta clara i decidida per intentar canviar aquesta tendència, ja que el model afavorit fins ara és del tot insostenible. Els esforços més visibles són els que es realitzen en transport públic: recuperació i ampliació de les línies ferroviàries, augment de les freqüències, electrificació de les línies, millora de les infraestructures i equipaments, potenciació de les línies de transport regular per carretera, implantació de la targeta intermodal, etc.

Però som conscients que la millora del nostres mitjans de transport públics no és suficient. S’ha de fer feina també perquè el transport privat sigui energèticament més eficient i per tant més sostenible mediambientalment. Són moltes les actuacions possibles a fer: afavorir l’ús de vehicles que emprin fonts d’energia més netes, facilitar la circulació de bicicletes, guanyar espai per als vianants o una utilització més eficient del transport privat, en són algunes.

En la consecució d’aquest objectiu estratègic que s’ha marcat la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori hem trobat oportú la creació de la primera Fira de Mobilitat Sostenible de les Illes Balears per a la divulgació de la tasca que estan realitzant les administracions, les organitzacions i les empreses per tal d’aconseguir un transport més sostenible. També es vol possibilitar al visitant d’aquesta fira un coneixement directe del que ens depara el futur més immediat: els projectes i polítiques de les institucions en aquest sentit, així com les inquietuds, desitjos i reclamacions de la societat civil, representada per entitats i organitzacions no governamentals.

Però la fira vol ser també un aparador per a totes aquelles empreses privades que han vingut apostat per la mobilitat sostenible, bé amb la innovació i desenvolupament de vehicles sostenibles i energèticament més eficients o bé amb tasques d’assessorament i estudi en aquest camp. Ens agradaria que l’esdeveniment pogués ser un punt de trobada d’aquells que han invertit en investigació i desenvolupament de mitjans de transport més respectuosos amb l’entorn.
Más info.

_________________
Para ver información completa de los eventos más interesantes visita: www.ceroizquierdo.com
avatar
buscatore

Cantidad de envíos : 2106
Fecha de inscripción : 06/12/2008

Ver perfil de usuario http://www.ceroizquierdo.com

Volver arriba Ir abajo

Volver arriba

- Temas similares

 
Permisos de este foro:
No puedes responder a temas en este foro.