La bellesa de l’univers es desplega al Centre de Cultura “SA NOSTRA”. Octubre 2009. Mallorca

Ir abajo

La bellesa de l’univers es desplega al Centre de Cultura “SA NOSTRA”. Octubre 2009. Mallorca

Mensaje  buscatore el Vie Oct 09, 2009 4:37 pm

La bellesa de l’univers es desplega al Centre de Cultura “SA NOSTRA”

Per tal de posar a l’abast de la societat de les Illes Balears l’estat actual de temes relacionats amb l’univers, i amb motiu de l’Any Internacional de l’Astronomia, la UIB, el Govern de les Illes Balears i l’Obra Social de “SA NOSTRA” han programat diverses activitats: des d’una exposició fins a un cicle de conferències i de cinema. Les propostes es duran a terme al Centre de Cultura "SA NOSTRA".

L’objectiu central de l'exposició Un univers per descobrir és desplegar la bellesa de l’Univers, amb els resultats més captivadors, al públic en general a través d’una exposició d’unes cinquanta imatges d’alta qualitat. L’exposició romandrà al Centre de Cultura “SA NOSTRA” del 6 d’octubre al 31 d’octubre. Està dissenyada de forma que resulti atractiva per a tots els públics i, especialment, per impactar als joves per tal que s’apropin a la ciència a través de l’Astronomia.

Aquest projecte és part d’un dels projectes pilars de l’Any Internacional de l’Astronomia a nivell espanyol. Compta amb l’Organització de la Universitat de les Illes Balears, Govern de les Illes Balears i Obra Social “SA NOSTRA”.

Exposició d’unes cinquanta imatges d’alta resolució de l’Univers, preses des dels millors observatoris professionals d’arreu del món, acompanyades per explicacions i per textos firmats pels més grans de la literatura universal. D’aquesta manera es pretén que el visitant realitzi un doble viatge. Per una part a l’Univers més llunyà i per altra seguir el camí al sentiment humà que provocà la contemplació de l’Univers.

Objectius

Al marge dels objectius generals de Any Internacional de l’Astronomia:

· Servir de punt de trobada per a totes les activitats organitzades en el marc de l’Any Internacional de l’Astronomia.

· Unir la ciència amb la literatura i l’expressió dels sentiments humans evocats per l’observació de l’Univers.

En el marc d’aquesta iniciativa, també s’ha organitzat un cicle de conferències i de cinema.

CICLE de CONFERÈNCIES

Dia 6 d’octubre, a les 19:30 h.

Benjamín Montesinos Comino, del Laboratorio de Astrofísica Espacial y Física Fundamental (Madrid). Conferència: “Exoplanetes”. Exposició dels recents descobriments d’exoplanetes, les tècniques utilitzades per a la seva detecció i la recerca de exoplanetes habitables.

Dia 13 d’octubre, a les 19:30 h.

Inés Rodríguez Hidalgo, directora del Museo de la Ciencia de Valladolid. Conferència: “El Sol”. S’exposarà la importància del Sol per a la terra, el funcionament del sol i com afecta la seva activitat.

Dia 20 d’octubre, a les 19:30 h.

Ricard Amils Pibernat, catedràtic de Microbiologia de la Universidad Autónoma de Madrid i Investigador associat del Centro de Astrobiologia (Madrid).

Conferència: “El caso de Marte”. El tema de la conferencia és la recerca de vida a l’univers. Es tractaran els experiments realitzats per trobar vida a altres llocs del sistema solar i de les expectatives actuals al respecte.

Dia 27 d’octubre, a les 19:30 h.

Xavier Barcons Jaúregui, professor d’investigació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas en el Instituto de Física de Cantabria (Santander).

Conferència: “El crecimiento del universo desde la gran explosión hasta nuestros dias”, on es tratarà l’orígen de l’univers i el seu posterior desenvolupament fins arribar a l’època actual, així com les teories actuals sobre el futur de l’univers.

CINEMA

Dia 7 d’octubre, a les 19:30 h.

Planeta Rojo (2000)

En un futur pròxim, la Terra està agonitzant. Una nova colònia a Mart és l’única esperança per a la humanitat. Un equip d’astronautes, cada un especialista en un camp diferent, forma la primera missió tripulada al planeta vermell. Però la missió pateix diferents entrebancs que fa que els membres de la tripulació hagin d’intentar sobreviure a un medi estrany i a ells mateixos.

Dia 14 d’octubre, a les 20:00 h.

Sunshine (2007)

50 anys en el futur, el Sol comença a morir, i com a conseqüència la Terra també. Un equip d’astronautes és enviat al Sol per reviure el Sol, però la missió falla. Set anys després, un nou equip parteix en una nova missió com a darrera esperança per la Terra.

Dia 21 d’octubre, a les 19:30 h.

Deep Impact (1998)

Un cometa es dirigeix cap a la Terra, on col·lisionarà en qüestió de dies. Els habitants de la Terra s’han de mentalitzar que moriran a menys que es pugui destruir el cometa abans de que s’acosti a la Terra. El govern americà seleccionarà a un milió d’habitants per enviar-los a un sistema de coves i evitar que l’espècie humana desapareixi.

Dia 28 d’octubre, a les 19:30 h

El Abismo Negro (1979)

La tripulació de la nau espacial Palomino es topa amb la perduda USS Cygnus, posicionada prop de l’horitzó d’un immens forat negre. Un cop a bord de la nau descobreixen que la nau està tripulada per robots i que el seu únic passatger humà és el Dr. Reinhardt, considerat un geni per alguns i un grillat per altres. La seva intenció, entrar dins el forat negre.

_________________
Para ver información completa de los eventos más interesantes visita: www.ceroizquierdo.com
avatar
buscatore

Cantidad de envíos : 2106
Fecha de inscripción : 06/12/2008

Ver perfil de usuario http://www.ceroizquierdo.com

Volver arriba Ir abajo

Volver arriba

- Temas similares

 
Permisos de este foro:
No puedes responder a temas en este foro.